Qantas loodab peatselt taasalustada rahvusvahelisi lende Sydneyst

BNS
Copy
Austraalia lennufirma Qantas Airways
Austraalia lennufirma Qantas Airways Foto: Reuters/ScanPix

Austraalia lennufirma Qantas Airways loodab plaanitust varem taasalustada rahvusvahelisi lende Sydneyst, kuna peaminister Scott Morrison andis mõista, et turiste võidakse vastu võtta juba sel aastal.

Vaktsineeritud Austraalia kodanikud ja alalised elanikud võivad alates 1. novembrist reisida Sydney kaudu ilma, et nad peaksid naasmisel spetsiaalsetesse hotellidesse karantiini jääma.

Morrison ütles kaks nädalat tagasi, et austraallastele, oskustöölistest migrantidele ja tudengitele antakse prioriteet tavaturistide ees Sydneysse tulemisel. Ta prognoosis, et turiste hakatakse vastu võtma 2022. aastal või hiljem.

Nüüd arvab peaminister, et turistid naasevad juba sel aastal, kuigi nende prioriteet ei muutu.

«See on väga võimalik ja väga saavutatav enne selle aasta lõppu,» ütles Morrison reedel.

Sydneys baseeruv Qantas teatas reedel, et lennuühendus Taiga, Singapuriga, Lõuna-Aafrika Vabariigiga ja Fidžiga on toodud nädalaid või kuid ettepoole. Uus lennuühendus New Delhiga algab detsembris, see on ligi kümne aasta jooksul esimene kord.

22 000 Qantase ja tema tütarfirma Jetstar töötajat naasevad tööle detsembris, seni kavandatust pool aastat varem.

Muudatuste taga on Uus-Lõuna-Walesi osariigi kiire vaktsineerimiskampaania. Reedese seisuga oli ligi 93 protsenti 16-aastastest ja vanematest elanikest saanud vähemalt ühe vaktsiinidoosi ning täielikult vaktsineerituid on 83 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles