AK ⟩ Iisraeli küberseemned on hakanud vilja kandma

Merili Arjakas
, toimetaja
Copy
Tuhandetest pahavaraga nakatunud arvutite ja nutitelefonide tükkidest kokku pandud «Küberhobune» Tel Avivi ülikooli ees. 
Tuhandetest pahavaraga nakatunud arvutite ja nutitelefonide tükkidest kokku pandud «Küberhobune» Tel Avivi ülikooli ees. Foto: AMIR COHEN/REUTERS/Scanpix

Tel Avivi ülikooli andmetel müüdi eelmisel aastal Iisraeli küberturvalisuse tehnoloogiat 6,85 miljardi dollari eest. Iisraeli riikliku küberdirektoraadi (Israel National Cyber Directorate, INCD) andmetel kaasasid 2021. aasta esimesel poolaastal riigi küberturvalisuse ettevõtted investeeringuteks 3,4 miljardit dollarit, mis on 41 protsenti kogu maailma investeeringutest selles valdkonnas.

«Rohkem USA dollareid investeeritakse küberturvalisusesse Iisraelis kui USAs,» lausus Tel Avivis toimunud konverentsil Cyber Week Iisraeli juhtiv küber- ja tehnoloogiajulgeoleku ekspert erukindral Isaac Ben-Israel.

Juba on ületatud eelmise aasta kogutulu 2,9 miljardit dollarit, mis oli toona 70 protsenti rohkem kui aasta varem. Sealhulgas moodustavad riigi rahaeraldised küberturvalisus- ja finantstehnoloogia investeeringutest väga väikese osa, sest lisaturgutust enam andma ei pea.

Rohkem kui kolmandik maailma küberturvalisuse ükssarvikutest on Iisraeli päritolu. Kokku on Iisraelis umbes 70 ükssarvikut ehk üle miljardi dollari väärt idufirmat. Umbes, sest isegi selles valdkonnas töötavad inimesed ei oska täpselt öelda, kui palju sellel aastal juurde on tulnud: kahe aastaga on ükssarvikute arv peaaegu neljakordistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles