Prantsusmaa vandenõuteoreetik sai terrorismisüüdistuse

Copy
Terrorismisüüdistuse saanud Prantsusmaa vandenõuteoreetik Remy Daillet.
Terrorismisüüdistuse saanud Prantsusmaa vandenõuteoreetik Remy Daillet. Foto: - / AFP / Scanpix

Prantsusmaal esitati pikka aega väldanud õigusliku saaga raames terrorismisüüdistus paremäärmuslikule vandenõuteoreetikule.

Kunagine tsentristliku erakonna piirkondlik juht Remy Daillet peeti kinni juunis, kui ta pärast välismaal veedetud aastaid Prantsusmaale naasis.

Esialgu süüdistati teda kaheksa-aastase tüdruku röövis tema vanaema kodust. Röövi olevat organiseerinud väidetavalt hooldusõiguse kaotanud ema soovil Daillet.

Kuid reedel esitas kohtunik talle süüdistuse terroristlikus vandenõus seoses rühmituse «Au ja Rahvas» (Honneur et nation) mitu kuud väldanud uurimisega.

Juurdlusele lähedaste allikate andmeil oli rühmitus kavandanud mitmeid rünnakuid, sealhulgas Prantsuse valitsuse kukutamist.

Daillet' advokaat Jean-Christophe Basson-Larbi kinnitas aga, et tema klient on poliitvang, kes on levitanud üksnes vägivallatuid poliitilisi ideid.

Tüdruku röövimise järel postitas Daillet internetti video, milles väitis, et tema organisatsioon hoopiski «tagastas riigi röövitud lapse vanematele nende endi soovil».

Varasemates videotes toetas ta riigipöördeideed ning võttis sõna maksude, vaktsiinide, 5G ja maskide vastu.

Prantsuse prokurörid andsid aprillis välja määruse aastaid Malaisias elanud Daillet' vahistamiseks.

Ta oli Prantsusmaa tsentristliku MoDem partei kohalik liider, kuni ta 2010. aastal erakonnast välja visati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles