Washington Post: veel üks endine Facebooki töötaja süüdistas ettevõtet

Copy
Facebooki logo.
Facebooki logo. Foto: Dado Ruvic/Illustration/Reuters/ Scanpix

Veel üks Facebooki endine töötaja teatas väidetavalt USA võimudele, et sotsiaalmeediahiid peab kasumit tähtsamaks problemaatilise sisu tõkestamisest.

Facebook on tabanud kriitikatorm pärast seda, kui endine töötaja Frances Haugen kuu aja eest lekitas firma sisekontrolli tulemused, mille kohaselt teadis ettevõte oma saitide potentsiaalsest kahjust.

Haugen ütles USA seadusandjaile, et Facebook külvab lõhesid ja kahjustab lapsi ning platvormi tuleb viivitamata reguleerima hakata.

Nimetu uus vilepuhuja esitas USA väärtpaberi- ja börsikomisjonile (SEC) kaebuse, mis võib firma probleeme veelgi suurendada, öeldakse Washington Posti artiklis.

SECi kaebuses on juttu väidetavatest nelja aasta tagustest avaldustest, mil ettevõte kaalus, kuidas käsitleda vaidlusi seoses Venemaa sekkumisega 2016. aasta USA presidendivalimistesse.

Washington Posti andmeil olevat uue kaebuse kohaselt sotsiaalmeediahiiu juhid õõnestanud regulaarselt jõupingutusi võitluses valeteabe ja muu problemaatilise sisu vastu, kartes vihastada USA president Donald Trumpi või kasumi jaoks tähtsaid isikuid.

Facebooki pressiesindaja Erin McPike'i sõnul on artikkel allpool tavaliselt oma allikaid põhjalikult kontrolliva «Washington Posti taset».

Facebooki on ka varem vastuolulises käitumises süüdistatud, kuid see ei ole toonud kaasa olulisi uusi USA õigusakte sotsiaalmeedia reguleerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles