Jimmy Carter õpetab Palestiinas rahu saavutamist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Carteri uus raamat.
Jimmy Carteri uus raamat. Foto: AP / Scanpix

Äsja ilmus USA endise presidendi Jimmy Carteri uus raamat, milles veteranpoliitik jagab juhtnööre, kuidas Lähis-Idas rahu saavutada.

Kirjastuse Simon & Schuster väljaandel ilmunud raamatut Me võime saavutada Pühal maal rahu. Plaan, mis töötab peetakse vähem vastuoluliseks, kui ekspresidendi eelmist samal teemal kirjutatud teost Palestiina. Rahu, mitte apartheid, vahendas jta.org.

1978. aastal Iisraeli-Egiptuse vahelise rahu peamiseks arhitektiks peetud Carter õpetab oma uues teoses, kuidas 1967. aasta 4. juuni piirides oleks võimalik saavutada nn. kahe riigi lahendus Palestiinas.

Carteri eelmine raamat muutus juutide põlguse objektiks, kuna viimaste asunduste rajamise poliitikat võrreldi selles apartheidipoliitikaga.

Carter lükkas oma raamatu ilmumist mitu kuud edasi, kuna ei soovinud selle avaldamist USA presidendivalimiste karusselli ajal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles