Somaalia keskosas tapeti lahingutes 12 inimest

Copy
Somaalia valitsusväelased.
Somaalia valitsusväelased. Foto: FEISAL OMAR/Reuters

Somaalias tapeti laupäeval vähemalt 12 inimest, kui valitsusmeelsed väed haarasid taas enda kontrolli alla strateegiliselt tähtsa linna, ütlesid julgeolekuametnikud ja pealtnägijad.

Rühmituse Ahlu Sunna Wal Jamaa (ASWJ) võitlejad aeti välja Guriceli linnast.

«Me oleme praeguse seisuga kinnitanud, et 12 inimest, neist neli tsiviilisikut, tapeti raskete lahingute käigus Guricelis täna hommikul,» ütles armeekomandör Galmudugi regioonis, kus on pikka aega kestnud sufide relvastatud ülestõus.

«See arv võib tõusta, kuid praegu on olukord rahulik ning valitsusväed on suurema osa linnaosadest enda kontrolli alla võtnud.»

ASWJ võitlejad okupeerisid Guriceli varem sel kuul, haarates kontrolli Galmudugi regiooni suuruselt teise linna üle pärast lühikest kokkupõrget kohalike vägedega.

Sufide rühmitus on viimase kümne aasta jooksul enda kontrolli alla saanud mitmeid regiooni linnu. Jõupingutused saavutada kokkulepe kohalike võimude ja sufi mässuliste vahel pole õnnestunud.

ASWJ on viimastes kokkupõrgetes olnud provokaator, väitis regiooni informatsiooniminister.

Valitsusväed on ajanud mässuliste riismed metsa ning saanud nende positsioonid enda kontrolli alla, ütles ta.

Pealtnägijate sõnul oli ohvreid kummalgi poolel.

Sufi rühmituse pealetung Galmudugis toimub ajal, mil regioonis üritatakse läbi viia valimisi, mis on osa üleriigilisest presidendivalimiste protsessist.

ASWJ on mänginud suurt rolli võitluses islamiäärmusliku Al-Shabaabi vastu, mis tahab kukutada valitsust pealinnas Muqdishos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles