Kampalas hukkus plahvatuses üks ja sai viga veel mitu inimest

Copy
Uganda politseinik plahvatuskoha lähedal
Uganda politseinik plahvatuskoha lähedal Foto: Abubaker Lubowa/Reuters/Scanpix

Uganda pealinnas Kampalas hukkus laupäeval üks inimene plahvatuses ning veel seitse sai vigastada, teatas politsei.

Plahvatus leidis aset umbes kell üheksa õhtul populaarsel toidutänaval Kampala põhjaosas.

«Politsei... vastas tõsisele plahvatusele... kell üheksa õhtul Digida söögikohas,» teatas Uganda politsei pressiesindaja Fred Enanga avalduses Twitteris.

Üks inimene sai surmavalt vigastada ja veel seitse viidi haiglasse tõsiste vigastustega.

Sündmuskoht on politsei poolt eraldatud ning uurimist teostavad spetsialistid, kes üritavad selgitada välja, kas tegemist oli õnnetuse või pommirünnakuga.

Politsei palus elanikel rahulikuks jääda, kuni üksikasjad on välja selgitatud.

«Tundub, et tegu oli terroriaktiga, me tabame selle korraldajad,» lubas Uganda president Yoweri Museveni pühapäeval Twitteri-postituses.

8. oktoobril korraldas laupäevase plahvatuse sündmuskoha lähistel väidetava pommirünnaku äärmusrühmitus ISIS. Sel päeval politsei ega meedia ühestki plahvatusest ei teatanud, kuid hiljem teatas korrakaitse ühest väiksemast intsidendist.

Nii ÜK kui Prantsusmaa on uuendanud oma reisisoovitusi Uganda suhtes, ärgitades oma kodanikke olema rahvarohketes paikades, näiteks söögikohtades, baarides ja hotellides, ettevaatlikud.

Aastal 2010 hukkus Kampalas kahes pommiplahvatuses 76 inimest. Rünnaku eest võttis vastutuse islamistlik liikumine Al-Shabaab. Tegemist oli rühmituse esimese rünnakuga väljaspool Somaaliat ning seda peeti kättemaksuks selle eest, et Uganda saatis Somaaliasse Al-Shabaabi vastu Aafrika Liidu missiooni raames väekontingendi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles