Chavezele esitab väljakutse 39-aastane kuberner

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrique Capriles Radonski
Henrique Capriles Radonski Foto: SCANPIX

Venezuela opositsioon valis eile oma ühiskandidaadiks eelseisvatel presidendivalimistel Miranda osariigi kuberneri Henrique Caprilese.

Oodatult võidutsenud Capriles sai 2,9 miljonist häälest 1,8 miljonit, ütles opositsiooni valimiskomisjoni esimees ajakirjanikele.

39-aastane Capriles esitab väljakutse praegusele presidendile Hugo Chávezele, kes püüdleb pärast mullust vähiravi kolmandat kuueaastast ametiaega.

Telegeeniline ja energiline Capriles siirdus poliitikasse juba 25-aastasena. Eelmisel kuul sai tema kampaania uut hoogu, kui populaarne endine linnapea Leopoldo López kandideerimisest loobus ja tema kandidatuuri toetama asus.

Capriles nimetab oma poliitikat vasaktsentristlikuks ning väidab, et Venezuela saab kopeerida Brasiilia mudelit: lasta turgudel oma rolli täita, kuid võtta prioriteediks ka ühiskondlik areng.

Presidendivalimised leiavad aset oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles