ÜLEVAADE ⟩ Abiellumine röövib Jaapani printsessilt tiitli ja koha keisriperes

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Jaapani printess Mako ja tema kallim Kei Komuro teatasid pulmadest 2017. aasta septembris, kuid liidu sõlmimine jäi pikalt ootele noormehe perekonna segaste rahaasjade tõttu. 
Jaapani printess Mako ja tema kallim Kei Komuro teatasid pulmadest 2017. aasta septembris, kuid liidu sõlmimine jäi pikalt ootele noormehe perekonna segaste rahaasjade tõttu. Foto: JAPAN POOL/EPA/SCANPIX

Pärast pikka viivitust täna lõpuks oma ülikooliaegse kallimaga abielluv Jaapani keisri Naruhito vanem vennatütar Mako kaotab tagasihoidliku tseremoonia järel printsessitiitli ning arvatakse keisripere liikmete seast välja.

Kuigi 30-aastase printsess Mako ja sama vana Kei Komuro abiellumine on esimene kuninglik pulm Jaapanis ligi kolme kümnendi jooksul, pole suuri pidustusi oodata – registreerimise, st peamiselt paberite täitmise järel annavad vastabiellunud pressikonverentsi, Mako lahkub vanematekodust ning jääb ootama passi kättesaamist, et kolida siis tavakodanikuna New Yorki, kus tema tulevane abikaasa töötab õigusbüroos.

Jaapani kroonprintsi Fumihito vanima lapse pulmadele on oma pitseri jätnud tugev avalik vastuseis, mis lahvatas kohe pärast seda, kui printsess Mako ja Komuro teatasid 2017. aasta sügisel plaanist aasta hiljem abielluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles