Hiinlased tervitasid lärmakalt pühvliaasta saabumist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue aasta vastuvõtmine Hiinas
Uue aasta vastuvõtmine Hiinas Foto: AFP / Scanpix

Hoolimata majanduskriisist tervitasid miljonid hiinlased pühapäeval tänavapidustuste ja tulevärgiga pühvliaasta saabumist.


Uue aasta pidustused kestavad esmaspäevani, mis on ametlikult kuukalendri esimene päev.

Suur osa Pekingist meenutas pühapäeval sõjatsooni, kus tuhanded inimesed lasid pakasest hoolimata taevasse tulevärki, mis mattis pealinna suitsupilvedesse.

Plahvatused panid aknad värisema ja tänavad olid kaetud ilutulestikurakettide punaste pakkepaberitega.

Tulevärk peletab Hiina traditsiooni kohaselt eemale kurje vaime ja meelitab uue aasta saabudes inimeste lävele jõukusejumala.

Peaminister Wen Jiabao, kes on varem külastanud uusaastapidustuste ajal näiteks aidsihaigeid ja söekaevureid, käis seekord Sichuani provintsis, kus mulluses maavärinas hukkus üle 80 000 inimese.

«Mul on suur rõõm näha, kuidas te kõik olete asunud maavärina järel oma kodusid üles ehitama,» ütles peaminister maavärina epitsentrisse jäänud Beichuanis.

Miljonid hiinlased sõitsid aastavahetuseks koju või välisriikidesse. Transpordiministeeriumi andmetel reisis laupäeval siseriiklikult või välismaale kokku 63 miljonit inimest.

Uue aasta saabumisega on Hiina kommete kohaselt seotud palju tabusid. Aasta esimesel päeval nutmine tähendab, et pisaraid tuleb valada kogu aasta, juustepesu aga viivat õnne minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles