Saudi kroonprints hooples väidetava plaaniga mürgitada kuningas

Copy
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman eile rohealagatusega seotud kohtumisel Ar-Riyāḑis.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman eile rohealagatusega seotud kohtumisel Ar-Riyāḑis. Foto: Bandar Aljaloud / Saudi kuningapalee / AP / Scanpix

Saudi Araabia endine luureohvitser väidab, et kroonprints Mohammed bin Salman on empaatiavõimeta psühhopaat, kes kord kelkis, et võib tappa toonase kuninga Abdullah ja asendada ta oma isaga.

2017. aasta mais Saudi Araabiast põgenenud ja praegu Kanadas elav endine julgeolekuametnik Saad al-Jabri väitis CBSi saates «60 minutit», et 2014. aastal toimunud kohtumisel Saudi Araabia toonase luurejuhi ja siseministri prints Mohammed bin Nayefiga olla prints bin Salman öelnud, et võib tappa kuningas Abdulla, et teha troonil ruumi oma isale.

«Ta ütles: «Ma tahan mõrvata kuningas Abdullah. Ma hangin mürgisõrmuse Venemaalt. Mul piisab vaid tema käe surumisest ning temaga on valmis»,» jutustas al-Jabri, kelle sõnul Saudi luure võttis ähvardust tõsiselt.

Tema kinnitusel lahendati küsimus kuningapere sees, kuid vähemalt kaks salvestist bin Nayefi ja bin Salmani kohtumisest on endiselt alles ning väidetavalt teab al-Jabri, kus neid hoitakse. Ka ütles ta, et tema surma korral saaks kõnealune salvestis avalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles