Europol: ülemaailmses haarangus tumeveebile vahistati 150 inimest (1)

Copy
Üleilmses tumeveebi vastases operatsioonis vahistati 150 inimest. Foto on illustreeriv.
Üleilmses tumeveebi vastases operatsioonis vahistati 150 inimest. Foto on illustreeriv. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Ülemaailmses politseihaarangus vahistati 150 inimest, keda kahtlustatakse ebaseaduslike kaupade ostmises või müümises niinimetatud tumeveebis, teatas täna Europol. Tegemist on seni ühe suurima tumeveebi vastase haaranguga.

«See operatsioon, tuntud kui Dark HunTOR, koosnes reast iseseisvatest, kuid teineteist täiendavatest operatsioonidest Austraalias, Bulgaarias, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias, Hollandis, Šveitsis, Ühendkuningriigis ja Ühendriikides,» teatas Haagis asuv Europol.

Operatsiooni käigus konfiskeeriti 26,7 miljoni euro väärtuses sularaha ja bitcoine, 45 relva ja 234 kilogrammi uimasteid, sealhulgas 25 000 tabletti ecstasyt.

Ühendriikides vahistati 65, Saksamaal 47 ja Suurbritannias 24 inimest. Itaalias ja Hollandis kummaski neli inimest.

Mitu vahistatut olid Europoli silmis «väärtuslikud sihtmärgid».

Itaalia politsei sulges ka tumeveebi turud «DeepSea» ja «Berlusconi», kus oli ühtekokku üle 100 000 ebaseaduslike kaupade kuulutuse, teatas Europol, mis koordineeris haarangut koos Eurojustiga.

«Selliste operatsioonide mõte on anda tumeveebis tegutsevatele kriminaalidele teada, et õiguskaitse kogukonnal on vahendid ja üleilmne partnerlus, mis on vajalik nende paljastamiseks ja ebaseadusliku tegevuse eest vastutusele võtmiseks, isegi tumeveebis,» ütles Europoli asedirektor Jean-Philippe Lecouffe.

Haarang sai alguse Saksa politsei juhitud operatsioonist aasta algul, mille käigus võeti maha maailma suurim tumeveebi turg «DarkMarket», mida kasutati uimastite, varastatud krediitkaardi andmete ja pahavara müügiks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles