KURIOOSUM ⟩ Uus-Meremaa aasta linnu konkurssi kipub võitma nahkhiir

Postimees
Copy
Maoorikeelse nimega pekapeka-tou-roa ehk Uus-Meremaa pika sabaga nahkhiir (Chalinolobus tuberculatus) on saareriigi ainus maismaal elav kohalikku päritolu imetaja ning liigina äärmiselt ohustatud.
Maoorikeelse nimega pekapeka-tou-roa ehk Uus-Meremaa pika sabaga nahkhiir (Chalinolobus tuberculatus) on saareriigi ainus maismaal elav kohalikku päritolu imetaja ning liigina äärmiselt ohustatud. Foto: Colin O'Donnell / Uus-Meremaa looduskaitse / Uus-Meremaa aasta linnu konkurss

Kummalisel kombel sattus Uus-Meremaa aasta linnu konkursi üheks osaliseks tänavu kohalik nahkhiireliik, mis siis et tegu on imetaja ja mitte linnuga, ning eelmisel nädalal alanud rahvahääletusel juhib maoorikeelse nimega pekapeka-tou-roa ehk Uus-Meremaa pika sabaga nahkhiir (Chalinolobus tuberculatus) suleliste ees selge edumaaga.

Kui Uus-Meremaa kohalike linnuliikide püsimist ähvardavad juba ammu võõrliigina sisse toodud imetajad, siis nüüd võib neile ka aasta linnu konkursil tuule alla teha saareriigi ainus maismaal elav kohaliku päritoluga imetaja.

Hääletamine Uus-Meremaa kuningliku metsa- ja linnukaitse ühenduse korraldataval aasta linnu konkursil algas läinud nädalal ning tänase seisuga juhib nahkhiir kindlalt konkurentide ees, kinnitasid võistluse organisaatorid The Guardianile.

«Kui vaadata esimest kohta ja teist kohta, siis see ei võida napilt. See võidab üsna suurelt,» lausus ühenduse pressiesindaja Laura Keown.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles