Türkmenistani juht kogus presidendivalimistel 97-protsendise toetuse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendivalimised Türkmenistanis
Presidendivalimised Türkmenistanis Foto: SCANPIX

Türkmenistani eilsetel presidendivalimistel saatis edu senist riigipead Gurbangulõ Berdõmuhhamedovi, kes kogus 97,14 protsenti poolthäältest.

Keskvalimiskomisjoni teatel jätkab 54-aastane Berdõmuhhamedov vastavalt valimistulemustele riigipeana ka järgmised viis aastat, vahendas AFP.

Lisaks temale pürgis riigipeaks veel seitse inimest.

Valimisaktiivsus ületas 96 protsendi piiri. Nimekirjades oli 2 987 324 hääleõiguslikku kodanikku. Valituks saamiseks piisas enam kui 50-protsendisest toetusest, vahendas RBK.

Kesk-Aasia riikide ekspert Arkadi Dubnov ütles raadiojaamale Ehho Moskvõ, et «raske on valimisteks nimetada ettevõtmist, kus pole teada mitte üksnes võitja nimi, vaid ka numbrid, mis tema võitu kajastavad».

Vene riigiduuma saadik Vladimir Pozdjakov rääkis Interfaxile, et Venemaa esindajad, kes käisid seitsmes valimisjaoskonnas, mingeid rikkumisi ei täheldanud.

Berdõmuhhamedov käis hääletamas koos isa, poja ja lapselapsega.

Aastal 2007, mil leidsid aset eelmised presidendivalimised, kogus esimest korda kandideerinud Berdõmuhhamedov 90 protsenti poolthäältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles