ÜLEVAADE ⟩ Moskva lukkupanek märgib sünge talve algust Venemaal

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Meditsiinitöötajad võtavad vastu patsiente Orjoli Sergei Botkini kliinikus, kus ravitakse Covid-19sse haigestunuid. 
Meditsiinitöötajad võtavad vastu patsiente Orjoli Sergei Botkini kliinikus, kus ravitakse Covid-19sse haigestunuid. Foto: MAKSIM ŠEMETOV/REUTERS/Scanpix

Tänasest on Venemaa pealinnas lahti vaid toidupoed ja apteegid ning kõik mittehädatarvilike ametite pidajad jäävad kuni novembri esimese nädala lõpuni palgalisele puhkusele.

Samasugune töövaba nädal ootab alates laupäevast ees inimesi kogu riigis, samas kui mõnes piirkonnas on meetmed jõus juba käesoleva nädala algusest, vahendas AP. President Vladimir Putini korraldusel peatatakse tervel Venemaal ka meelelahutusasutuste töö ja toitlustuse pakkumine alates õhtul kella 23st kuni hommikul kella 6ni.

Juba enne, kui Moskva meer Sergei Sobjanin nädal tagasi linna lukku panemise välja kuulutas, andis ta kõigile vaktsineerimata üle 60-aastastele või krooniliste haiguste käes kannatavatele linlastele käsu jääda veebruari lõpuni koduseinte vahele. Seejuures kaotavad need eakad moskvalased, kes pole viimase kuue kuu jooksul koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, ühistranspordis tasuta sõitmise õiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles