Kohus võttis aastaks vabaduse Brigitte Macroni nõbuna esinenud mehelt

Copy
Prantsuse presidendi abikaasa Brigitte Macron (keskel).
Prantsuse presidendi abikaasa Brigitte Macron (keskel). Foto: Eliot Blondet/sipa/SCANPIX

Prantsusmaa kohus mõistis kolmapäeval aastaks vangi mehe, kes oli esinenud president Emmanuel Macroni naise nõbuna, et saada koheldud VIP-ina.

35-aastasel mehel õnnestus ära petta Prantsuse saatkond Bangladeshis, et see lubaks tal külastada rohingja põgenikelaagrit ja kohtuda suursaadikuga. Samuti sai ta luksnumbri Hongkongi viietärnihotellis.

Tema teised katsed Brigitte Macroni vennapojana esinedes hüvesid hankida – sealhulgas vormel-1 võidusõidu pileteid – ei olnud aga niisama edukad.

Pariisi kohus karistas teda 30 kuu pikkuse vangistusega, mille ta võib elektroonilise valve all ära kanda kodus, neist 18 kuud tingimisi. «Kohus otsustas teda karistada asjaolude tõsiduse pärast,» ütles kohtunik. 

Kohus võttis ka arvesse mehe valmisolekut saada pikaajalist psühhiaatrilist abi. Vaimse seisundi aruandes kirjeldati teda kui patoloogilist valetajat, kuid ei järeldatud, et tal oli tõestatud psühhiaatriline häire.

Süüdi mõistetud mees, kes üritas viimati kelmust 2018. aastal, ütles kohtus, et teda tõmbasid staatus, prestiiž ja privileegid, kuid eitas tegutsemist raha nimel või kahju tekitamiseks.

Meest oli varem karistatud 17 samalaadse või seotud rikkumise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles