Vaktsiinikohustus jätab New Yorgi politseinike ja tuletõrjujate read hõredaks

Postimees
Copy
New Yorgi politseinikud esmaspäevase meeleavalduse ajal, kus linna töötajad protesteerisid vaktsineerimiskohustuse vastu.
New Yorgi politseinikud esmaspäevase meeleavalduse ajal, kus linna töötajad protesteerisid vaktsineerimiskohustuse vastu. Foto: Bruce Cotler / ZUMA Press Wire / Scanpix

Homme õhtul hakkab USA suurimas linnas New Yorgis kehtima kogu riigi kõige karmim vaktsiinikohustus, mis näeb ette, et kõik linna palgalised peavad olema saanud Covid-19 kaitsesüsti, kuid napp vaktsineeritus näiteks vanglaametnike, aga ka pääste- ja korrakaitse töötajate seas võib häirida oluliselt avalike teenuste tagamist.

Kuigi osa New Yorg linna enam kui 300 000 töötajast oli vaktsiinikohustusega juba enne hõlmatud, siis läinud nädalal teatas linnapea Bill de Blasio, et kõik linna kassast palka saavad töötajad peavad oleme homme õhtul kella 17ks saanud vähemalt ühe Covid-19 vaktsiini süsti või minema palgata puhkusele.

Kui enamiku töötajate jaoks käsk midagi ei muuda, sest nad on juba vaktsineeritud, siis kaitsepookimata oli eelmisel nädalal veel 46 000 linna töötajat.

Seejuures vanglaametnikest oli eelmise nädala seisuga vaktsineeritud ainult pool, tõi välja The New York Times. Üle veerandi töötajatest on vaktsineerimata ka mitmes elutähtsas valdkonnas, näiteks kiirabis, tuletõrjes, politseis ja puhastusteenistujate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles