AK ⟩ Veiko Spolītis eriolukorrast Lätis: lõhed ühiskonnas ja ohtlik lollitamine (1)

Veiko ­Spolītis
, politoloog, Läti Välispoliitika Instituudi liige
Copy
Koroonapandeemia tõttu toodud lisavoodid ja meditsiinivarustus Riias Läti Ülikooli Pauls Stradiņši kliinikumi fuajees. 
Koroonapandeemia tõttu toodud lisavoodid ja meditsiinivarustus Riias Läti Ülikooli Pauls Stradiņši kliinikumi fuajees. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Koroonaolukorra tõttu on Läti ühiskond lõhestunud ja nii nagu lehed langevad puudelt, nii kaob ka vaktsineerimata osa ühiskonnast manalasse.

Aasta enne valimisi on valimiskampaania Lätis täies hoos ja eelarvearutelude ajal pole ei parlamenti kuuluvad ega ka seal esindamata opositsioonierakonnad leidnud midagi targemat kui kasutada pandeemiat oma küüniliste eesmärkide saavutamiseks.

Koroonaolukord on toonud esile selle, mis ühiskonnas on aastakümneid tegemata jäetud. Kuidas saaks valitsus paremini edastada uudiseid eri ühiskonnarühmadele ja seletada tõdesid nii, et vaktsiinivastaste lollitatud inimesed nende vastu meeleavaldusi ei korraldaks? Kuidas leida põhjus, miks juba aastakümneid ütleb 15 protsenti sotsioloogilistes uuringutes küsitletutest, et ei osale valimistel, ja 25–30 protsenti ei tea, kelle poolt hääletada. Viimane Stradinši ülikooli uurimus näitab, et pool Läti ühiskonnast ei tee ajakirjanduses vahet desinformatsioonil ja tõel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles