Inglise arstid hakkavad suitsetajatele e-sigarette välja kirjutama

Copy
E-sigarettide kampaania Londonis.
E-sigarettide kampaania Londonis. Foto: Rob Pinney / London News Pictures via ZUMA Press Wire / Scanpix

Inglismaa riiklik terviseamet (National Health Service – NHS) võib hakata suitsetajatele meditsiinilise näidustusega e-sigarette välja kirjutama, ütles tervishoiuministeerium reedel.

Sammu kavandatakse hoolimata rahvusvahelisest murest kaubanduses müüdavate e-sigarettide mõju ja noorte seas populaarse vaipimise pärast.

Riiklik ravimiamet koostab juhised, mis tervishoiuministeeriumi sõnul sillutavad tee litsentseeritud e-sigarettidele, mida kirjutatakse välja tubakasuitstajatele, kes tahavad suitsetamist maha jätta.

E-sigarettide tootjad võivad taotleda oma toodetele kasutusluba samamoodi nagu teised NHSis kasutatavad ravimid.

«E-sigaretid sisaldavad nikotiini ja ei ole ohutud, aga ÜK ja USA ekspertide hinnangul on selge, et reguleeritud e-sigaretid on vähem kahjulikud kui suitsetamine,» ütles tervishoiuministeerium.

Need on näidanud, et toetavad suitsetamisest loobumist, lisas ministeerium.

Inglismaal on valitsuse andmetel suitsetajaid üle kuue miljoni ja vaestes piirkondades on suitsetamine rohkem levinud. 2019. aastal põhjustas suitsetamine ligi 64 000 surma.

Tervishoiuminister Sajid Javid ütles, et meditsiinilise näidustusega e-sigarettide abiga on võimalik kahandada suitsetamise taseme erinevust riigis.

Ravimiamet MHRA ütles avalduses, et tahab julgustada elektrooniliste sigarettide ja teiste nikotiini sisaldavate sissehingatavate toodete litsentseerimist ravimina neile, kes on tubakast sõltuvuses.

Ravimilitsentsi saanud e-sigaretid võivad olla suurema nikotiinisisaldusega kui kaubanduses müüdavad, lisas MHRA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles