Türgi on Süüria sõja jooksul välja saatnud üle 8500 võõrvõitleja (2)

Copy
Türgi lipp.
Türgi lipp. Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Türgi on kümme aastat kestnud Süüria kodusõja jooksul välja saatnud üle 8500 võõrvõitleja, teatas täna siseministeerium.

Välja on saadetud terrorikahtlusaluseid 102 riigist, seal hulgas 44 USA-st ja 1075 Euroopa Liidu riikidest, selgub ministeeriumi avaldusest. Selle aasta esimese 10 kuu jooksul saadeti välja 61 kahtlusalust kaheksast EL-i riigist.

Tänu Türgi pingutustele tagada oma julgeolek riigi sees ja väljaspool piire on alates 2011. aastast deporteeritud 8585 võitlejat. Väljasaadetud olid lahkunud kodumaalt, et ühineda rühmitustega nagu ISIS ja Kurdistani Töölispartei (PKK) ning selle Süüria haru.

Türgi on viinud alates 2016. aastast Põhja-Süürias läbi kolm sõjalist operatsiooni ning Türgil on sõjaline kohalolek nii riigi loodeosas Idlibi provintsis kui teistel aladel Süüria territooriumil.

Praegu käivad Iraagi põhjaosas operatsioonid PKK vastu.

Islamiriik on tegi Türgi pinnal 2015. ja 2016. aastal mitu terrorirünnakut, milles hukkus sadu inimesi. Konfliktis PKK-ga on alates rühmituse võitluse algusest Türgi kaguosas 1984. aastal surma saanud kümneid tuhandeid inimesi. USA ja enamik lääneriike peab PKK-d terroriorganisatsiooniks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles