American Airlines tühistas personalinappuse tõttu mitusada lendu (2)

BNS
Copy
Lennujaam USA-s.
Lennujaam USA-s. Foto: Mark Hertzberg

USA lennufirma American Airlines on sunnitud sel nädalavahetusel tühistama mitusada lendu seoses personalinappusega, selgus FlightAware andmetest.

Veebikülg, mis jälgib lendude hilinemisi ja ärajätmisi USA-s, näitas, et American Airlines tühistas reedel ja laupäeval üle 800 lennu ja ilmselt tühistab pühapäeval üle 400 lennu.

Lennufirma tegevjuht David Seymour ütles laupäeval personalile saadetud kirjas, et raskused algasid neljapäeval, kui tormituuled häirisid kompanii Dallase keskuse tööd ning tekkisid viivitused personali suunamisega kavas olevatele lendudele.

Ta avaldas lootust, et olukord normaliseerub kiiresti uue kuu alguses.

Seymour andis ka teada 1800 töötaja tööle naasmisest, kes olid varus alates pandeemia puhkemisest, ning veel 600 inimese palkamisest detsembri lõpuks.

Enamik reisijaist, keda lendude tühistamised puudutasid, said lennata veel samal päeval, edastas lennufirma, mis teeb päevas 6700 lendu 350 sihtkohta 50 riigis.

American Airlines ei ole ainus lennufirma, mis kannatab personalinappuse käes ajal, mil reisimine taas hoogustub piirangute tühistamise ja vaktsineerimiste toel.

Eelmisel nädalal pidi Southwest tühistama üle 2000 lennu, mis läks lennufirmale maksma 75 miljonit dollarit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles