Saksa terviseminister kutsus vaktsineerimiskeskusi taasavama

Copy
Vaktsineerimiskeskus Berliinis. Foto on illustratiivne.
Vaktsineerimiskeskus Berliinis. Foto on illustratiivne. Foto: John Macdougall/Pool via Reuters / Scanpix

Saksamaa ametist lahkuv terviseminister Jens Spahn kutsus esmaspäeval liidumaade valitsusi taasavama suve lõpus suletud koroonaviiruse vaktsineerimiskeskusi, et aidata süstida tõhustusdoose.

Uute koroonaviirusse nakatumiste arv on Saksamaal kiiresti kasvamas. Saksa vaktsineerimiskomitee soovitab hetkel tõhustusdoose vähemalt 70-aastastele inimestele ja mõnele teisele elanikkonna grupile, kuid terviseministeeriumi teatel on õigus tõhustusdoosi saada põhimõtteliselt kõigil.

Saksamaa vaktsineerimiskampaania on sügisel oluliselt loiumaks muutunud, ametlikel andmetel on koroonaviiruse vastu täielikult vaktsineeritud umbes kaks kolmandikku elanikest.

Viimastel nädalatel on uute nakatumiste arv hakanud kiiresti kasvama. Esmaspäeval oli viimase seitsme päeva uute nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta 154,8, nädal tagasi oli see 110,1.

«Selleks et võimaldada tõhustusdoosi võimalikult kiiresti võimalikult paljudele, peaksid liidumaad taasavama vaktsineerimiskeskused,» ütles Spahn. Ühtlasi kutsus minister regionaalvõime saatma kõigile üle 60-aastastele kutseid tulla vaktsineerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles