Itaalias suri 93-aastaselt maailmakuulsa Tiramisu looja Ado Campeol

Copy
Tiramisu. Foto on illustratiivne.
Tiramisu. Foto on illustratiivne. Foto: CHROMORANGE / Barbara Neveu via www.imago-images.de / Scanpix

Maailmakuulsa magustoidu tiramisu looja Ado Campeol suri nädalavahetusel 93-aastaselt, teatas Itaalia Veneto piirkonna kuberner.

Campeolile kuulus Le Beccherie restoran Treviso linnas, kus hakati 1970. aastatel esimesena pakkuma magustoitu, mis koosnes kohvis leotatud küpsistest ja mascarponest.

Magustoit, mis sai kohaliku ajakirjanduse andmeil alguse sellest, et Campeoli abikaasa, kes oli ühtlasi restorani kokk, tegi vea, sai kiiresti kuulsaks ja maiasmokad üle kogu maailma peavad seda tänapäeval üheks Itaalia köögi alustalaks.

«Täna 93-aastaselt lahkunud Ado Campeoliga kaotab Treviso taas ühe oma gastronoomia tähtedest,» kirjutas Veneto piirkonna kuberner Luco Zaia laupäeval oma Facebooki lehel.

«Tiramisu, üks maailma hinnatumaid magustoite, sündis tema restoranis tänu tema abikaasa intuitsioonile ja fantaasiale.»

Klassikaline tiramisu koosneb espressos leotatud küpsiste ja mascarpone kihtidest, millele on peale riputatud kakaopulbrit.

Tänapäeval tehakse magustoidust lugematuid erinevaid versioone, kasutades lisandina ka puuvilju ja isegi maapähklivõid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles