Venemaa moodustab JAK-130 baasil uue pilotaažgrupi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAK-130
JAK-130 Foto: SCANPIX

Venemaa õhujõudude ülemjuhataja kindralpolkovnik Aleksandr Zelini kinnitusel hakkab uus lennugrupp, mis baseerub õppe- ja lahinglennukil JAK-130, konkureerima Prantsusmaa ja Suurbritannia omadega.

Õhujõud ostsid eelmisel aastal omale 55 JAK-130 õppe- ja lahinglennukit, vahendas RIA Novosti.

Kindralpolkovnik Zelin on varem korduvalt rääkinud plaanidest moodustada nende lennukite baasil õhuässade grupp. Lennukite ülesehitus võimaldab teha suitsuefekte, mida kasutavad ka välismaised lennukid.

Juhtivad lennundusriigid omavad tänapäeval taolisi esindussalku, mis astuvad edukalt üles igasugustel lennundusmessidel ja -show’del, kuid Venemaal sellist väikelennukite erigruppi praegu pole.

«Kolmanda pilotaažgrupi moodustamine selles segmendis JAK-130 lennukitega oleks edukaks täienduseks lennugruppidele «Vene vägilased» (Russkije Vitjazi) ja «Piiritajad» (Striži) tuntuse saavutamisel maailmas. Uus grupp suudaks konkureerida prantslaste Patrouille de France’iga ja brittide Red Arrowsiga,» rääkis Zelin.

«Usun, et niisuguse grupi moodustamine tugevdab veelgi Venemaa kui suure lennundusjõu autoriteeti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles