Brasiilia president Jair Bolsonaro külastas Itaalias esivanemate kodu

Copy
Meeleavaldajad protestivad Itaalia väikelinnas Angullara Venetas Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro vastu.
Meeleavaldajad protestivad Itaalia väikelinnas Angullara Venetas Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro vastu. Foto: PIERO CRUCIATTI / AFP / Scanpix

Brasiilia president Jair Bolsonarot, kes saabus esmaspäeval Itaalia väikelinna vaatama oma esivanemate kodu ja saama linna aukodaniku tiitlit, tervitas saabumisel nii tervituskisa- kui vilekoor.

Padua lähedal asuva 4200 elanikuga Anguillara Veneta linna elanikud skandeerisid «Ei Bolsonarole» ja hoidsid plakateid, millel kirjas «Bolsonaro välja», «Õiglus Amazonasele» ja «Diktaatorid kodanikuks ei saa». Ja samas mähkisid teda rõõmsalt tervitama tulnud inimesed end Brasiilia lippudesse ja lehvitasid Bolsonarot oodates kollaste ja roheliste õhupallidega.

Anguillara Veneta parempoolne linnapea Alessandra Buoso kaitses Bolsonarole kodakondsuse andmist ja hurjutas vandaale, kes kirjutasid möödunud nädalal linna raekojale aerosoolvärviga «Bolsonaro välja».

Oma Facebooki postituses ütles Buoso, et linnavolikogu otsus Bolsonarole aukodaniku tiitel anda ei tähendanud suhtumist tema poliitilisse tegevusse, vaid on tunnustus kõigile Brasiiliasse emigreerunud itaallastele. Kuid ta lisas, et arvestades tekkinud vastuolusid, kannab ta Bolsonaro külastuse kulud ise.

Bolsonaro osales nädalavahetusel Roomas G20 tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles