Ratastoolis Iisraeli minister pääses lõpuks Glasgow tippkohtumisele (1)

Copy
Iisraeli energiaminister Karine Elharrar.
Iisraeli energiaminister Karine Elharrar. Foto: Alberto Pezzali/AP/Scanpix

Iisraeli energiaminister Karine Elharrar, kes jõudis ratastooli tõttu ÜRO kliimatippkohtumisele Glasgows alles täna, nõudis puuetega inimeste juurdepääsu tagamist.

Kliimakonverentsi korraldajate häbiks ei pääsenud Elharrar esmaspäevastele kõnelustele, sest turvateenistus ei lubanud läbi tema autot. Briti meedia andmetel ei saanud ta tulla ka bussiga, mis osalejaid kohale tõi, sest ratastool ei mahtunud bussi.

Iisraeli peaministri Naftali Bennetti büroo ütles, et delegatsioon nägi kaks tundi vaeva Elharrari kohaletoimetamisega, aga lõpuks see ikka ei õnnestunud, sest konverentsipaik oli ratastoolile ligipääsmatu. Delegatsioon esitas ametliku kaebuse.

Elharrar ütles BBC-le, et teisipäeval pääses ta suurema vaevata kohale. Bennetti Twitteri kontole postitatud fotodelt on näha, et energiaminister tuleb autoga.

Elharrari sõnul tasuks ÜRO-l see juhtum tuleviku tarvis kõrva taha panna.

«Me võime ju rääkida ligipääsetavusest ja puuetega inimeste õigustest, aga tegelikus elus peame me täitma kõiki kombeid ja norme,» ütles ta BBC-le.

«See on kogemus, mis näitab, et me peame igal pool detailidele tähelepanu pöörama.»

Briti valitsusametnikud ning suursaadik Iisraelis Neil Wigan vabandasid Elharrari ees ja kinnitasid, et neil on juhtunu pärast väga piinlik.

Teisipäeval kohtusid Bennett ja Elharrar Briti peaministri Boris Johnsoniga, kes esitas ka avaliku vabanduse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles