Häkkerid avalikustasid Iisraeli LGBTQ tutvumisportaali andmebaasi

Copy
Cisco IOS XE tarkvara veebiliidest (webUI) mõjutab äärmiselt kriitiline turvanõrkus, mida on juba ka ära kasutatud.
Cisco IOS XE tarkvara veebiliidest (webUI) mõjutab äärmiselt kriitiline turvanõrkus, mida on juba ka ära kasutatud. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Häkkerirühmitus Black Shadow, mille taga mõned turvaeksperdid näevad Iraani, paiskas täna internetti Iisreli LGBTQ tutvumisportaali Atraf kasutajate andmebaasi.

«Nautige! Atrafi andmebaas,» teatas rühmitus Telegramis ja pandi allalaadimiseks välja suure faili.

Tutvumisportaal Atraf kuulub Iisraeli veebifirmale CyberServe, kelle klientide hulgas on ühistranspordiettevõtteid, muuseume ja üks reisifirma.

Black Shadow avaldas nädalavahetusel esimese portsu kasutajaandmeid ja nõudis pühapäeval 48 tunni jooksul miljon dollarit, ähvardades vastasel juhul ka ülejäänu avalikustada.

Tel Avivi ja Reichmani ülikooli teadlane ja küberturbeekspert Keren Elazari ütles, et rünnakul on mitmeid sarnasusi varasemate Iraaniga seotud häkkimistega.

«Kasutatakse sama tehnikat, samu tööriistu ja käitumist nagu internetileke, ähvardus, ohvri süüdistamine ja lunarahanõue,» ütles ta.

«Me arvame, et seekord üritavad Iraani häkkerid valmistada piinlikkust Iisraeli firmadele ja kodanikele.»

Iisraeli LGBTQ ühingu Aguda juhatuse liige Hila Peer ütles, et nende kriisitelefonile tuli nädalavahetusel kaks korda rohkem kõnesid kui tavaliselt, sest andmete avalikustamine vallandas paanika.

Mõned geimehed kardavad, mis juhtub, kui nende andmed, seal hulgas paroolid, HIV-staatus ja intiimsed fotod, avalikkuse ette paisatakse.

«Mõne inimese jaoks on see leke eluohtlik,» ütles Peer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles