Brasiilia president kohtus Itaalias paremäärmuslaste liidri Salviniga

Copy
Brasiilia president Jair Bolsonaro (vasakul) ja Itaalia paremäärmuslaste liider Matteo Salvini (paremal).
Brasiilia president Jair Bolsonaro (vasakul) ja Itaalia paremäärmuslaste liider Matteo Salvini (paremal). Foto: FEDERICO SCOPPA LEGA NORD PRESS OFFICE / EPA / Scanpix

Brasiilia president Jair Bolsonaro kohtus teisipäeval Itaalia paremäärmuslaste liidri Matteo Salviniga Toscana Pistoia linna kalmistul, et mälestada 500 brasiillast, kes hukkusid teises maailmasõjas võitluses natsidega.

Brasiila paremäärmuslasest riigipea otsustas pärast G20 tippkohtumist Roomas jätta vahele ÜRO kliimakõnelused Glasgow's ja veetis selle asemel kaks päeva Itaalia põhja- ja keskosas.

Toscana maakonna juht, Pistoia linnapea ja kohalik piiskop ei soostunud Bolsonaroga kohtuma.

Salvini vabandas Brasiilia presidendi vastu suunatud protestide pärast ning ütles, et «langenute austamine peaks jääma väljapoole poliitilist vastuolu».

Pärast Bolsonaro esmaspäevast visiiti oma esivanemate koju Anguillara Venetasse, suundus ta edasi Paduasse, kus politsei kasutas veekahurit sadade meeleavaldajate vastu.

Anguillara Veneta linnapea Alessandra Buoso, kes kuulub Salvini migratsioonivastasesse erakonda Liiga, ütles, et linn austab Bolsonarot «tänamaks külalislahkuse eest, mida Anguillara Venetast pärit migrandid on Brasiilias saanud».

Sellest linnast pages 19. sajandi lõpus vaesuse eest umbes tuhat inimest Brasiiliasse, nende seas ka Bolsonaro esivanemad.

Brasiilia riigipea külastas enne kodumaale lendamist ka Pisat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles