ÜLEVAADE ⟩ Rootsi sotsid ootavad uuelt juhilt selgemat vasakkurssi

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Sisuliselt otsustati Magdalena Anderssoni saamine sotside uueks juhiks septembri lõpus, kui erakonna nimetamiskomisjon seadis ta ainsa esimehekandidaadina üles täna toimuvaks hääletuseks. Pildil Andersson pressikonverentsil Stockholmis, kus otsus teatavaks tehti. 
Sisuliselt otsustati Magdalena Anderssoni saamine sotside uueks juhiks septembri lõpus, kui erakonna nimetamiskomisjon seadis ta ainsa esimehekandidaadina üles täna toimuvaks hääletuseks. Pildil Andersson pressikonverentsil Stockholmis, kus otsus teatavaks tehti. Foto: Jessica Gow /TT News Agency/EPA/Scanpix

Täna valitakse Rootsi sotsiaaldemokraatide uueks liidriks rahandusminister Magdalena Andersson, kuid aega tähistada jääb tal napilt: kohe peab ta asuma võitlusse peaministritooli nimel ning samas tõestama erakonnakaaslastele, et suudab vähem kui aasta enne valimisi anda parteile uue hingamise.

Anderssoni esitasid kuu aega tagasi Sotsiaaldemokraatliku Töölispartei esimehekandidaadiks kõik erakonna piirkondlikud organisatsioonid ning eile alanud ja kuni pühapäevani Göteborgis kestval parteikongressil tal Stefan Löfveni ametijärglaseks saamisel konkurente pole. Löfven loobub ka peaministrikohast, kuid tema vähemusvalitsust toetavad parteid nõuavad juba ette Anderssonilt järeleandmisi, et lubada tal üle võtta seegi amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles