Myanmaris vanglas olev USA ajakirjanik sai kolmanda süüdistuse

BNS
Copy
Danny Fenster
Danny Fenster Foto: AFP/SCANPIX

Mitu kuud Myanmari hunta vangistuses olnud USA ajakirjaniku kautsjoni vastu vabastamise taotlus lükati tagasi ja talle esitati kolmas kriminaalsüüdistus, kinnitas tema advokaat teisipäeval.

Väljaande Frontier Myanmar toimetaja Danny Fenster vahistati mais, kui ta püüdis Myanmarist lahkuda.

Praegu on Fenster kohtu all süüdistustega sõjaväevastase rahulolematuse õhutamises ja ebaseaduslikus ühenduses osalemises, mis võib kokku kaasa tuua kuni kuueaastase vanglakaristuse.

Viimasel ülekuulamisel kolmapäeval Yangoni Inseini vanglas öeldi Fensterile, et lisandunud on süüdistus immigratsiooniseaduse rikkumises, rääkis advokaat Than Zaw Aung AFP-le.

See süüdistus võib lisada veel kuni viis aastat vanglakaristust. Arvatavalt algab kohus reedel.

Advokaadi sõnul pole tema jaoks arusaadav, miks immigratsioonisüüdistus lisandus, sest Fensteri viisa pole kehtivust kaotanud ka ajal, mil ta on vanglas kinni peetud.

Süüdistus esitati päev pärast seda, kui USA endine diplomaat ja pantvangide vabakskõneleja Bill Richardson kohtus Myanmari pealinnas Naypyidaw's huntajuhi Min Aung Hlaingiga.

Richardson on Myanmaris «eraviisilisel humanitaarmissioonil», teatas teda lähetanud organisatsioon ilma viiteta Fensteri vangisolekule.

Endine New Mexico kuberner on veebilehe järgi varem pidanud läbirääkimisi ameeriklaste vabastamiseks Põhja-Koreas, Kuubal, Iraagis ja Sudaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles