Külmalaine on Venemaal nõudnud 215, Euroopas üle 600 inimelu

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma veega kastetav mees täna Ivanovos Venemaal.
Külma veega kastetav mees täna Ivanovos Venemaal. Foto: SCANPIX

Tavatult külma talveilma tõttu on Venemaal tänavu surnud 215 inimest, teatas tervishoiuministeerium. Kogu Euroopas ületab külmasurmade arv nüüdseks 600 piiri.

Tugev lumesadu jätkus täna Rumeenias ja Bulgaarias, samas kui viimasel kahel nädalal suure osa Euroopast enda valdusse võtnud pakane on mujal hakanud vaibuma, vahendas AFP.

Vene võimude teatel on riigis alates 1. jaanuarist surnuks külmunud 215 inimest ning alajahtumise ja külmakahjustuste all kannatanud 5546 inimest, nende seas 154 last.

Kuigi Venemaal ollakse külmade ilmadega harjunud, on seal viimase 20 päeva jooksul mõõdetud tavapärasest 7-14 kraadi madalam temperatuur. Näiteks Moskvas oli täna pärastlõunal -20-kraadine ilm.

Kõige madalamale langes termomeetri näit viimase ööpäeva jooksul Sahha vabariigis ehk Jakuutias asuvas Tokos, kus mõõdeti -52,8 kraadi.

Rumeenias kerkis surnuks külmunute arv täna 74ni. Lumesaju tõttu on häiritud maantee- ja raudteeliiklus riigi lõunaosas ja Bukarestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles