USA esindajatekoda lükkas Bideni sotsiaalpaketi hääletuse edasi

Copy
Kapitooliumihoone
Kapitooliumihoone Foto: Evan Vucci/AP

USA esindajatekoja lükkas mõõdukate seadusandjate vastuseisu tõttu reedel edasi kava hääletada hiiglasliku sotsiaalkulutuste paketi üle, mis on Joe Bideni kolme triljoni dollarise kodumaise agenda keskmes.

Pelosi sõnul püütakse siiski edasi minna hääletusega Bideni majandusvisiooni teise poole – 1,2 triljoni dollari suuruse taristukava üle, millega pole rahul omakorda vasakpoolsemad saadikud, muutes sellegi eelnõu saatuse ebakindlaks.

«Me lootsime täna mõlemad eelnõud hääletusele panna. Mõned liikmed tahavad rohkem selgust... et (sotsiaaleelnõu) jaoks on raha täies mahus olemas ja me austame seda soovi,» ütles Pelosi ajakirjanikele, öeldes, et sõltumatu hinnang selle majandusliku mõju kohta võidakse avaldada umbes nädala jooksul.

Ettepanek kulutada 1,2 triljonit dollarit infrastruktuuri parandamisele ja 1,75 triljonit dollarit haridusele, tervishoiule, lastele ja puhtale energiale on president Joe Bideni poliitika keskne osa. Hääletus langeb aga ajale, mil riik on kimpus kiire hinnakasvuga.

Tegemist on ülitähtsa hääletusega presidendi jaoks, kelle kriitikud on välja toonud Bideni senise suutmatuse panna isegi omaenda erakonda nõustuma tema tohutu taristu- ja sotsiaalkulutustepaketiga.

NBC Newsi hiljutise arvamusküsitluse järgi toetab presidenti vaid 42 protsenti ameeriklastest, rahulolematud on 54 protsenti.

Biden ärgitas veel kolmapäeval tülitsevaid demokraate üles erimeelsuste lahendamisele.

«Ma tean, et inimesed tahavad, et me asjad ära teeksime,» ütles Biden ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles