Hispaanias põgenes hädamaandunud lennukist 24 migranti

Copy
Air Arabic Marroci lennuk Palma de Mallorca lennuväljal, kus see haigust simuleerinud reisija tõttu hädamaandus.
Air Arabic Marroci lennuk Palma de Mallorca lennuväljal, kus see haigust simuleerinud reisija tõttu hädamaandus. Foto: Cati Cladera/EPA/Scanpix

Hispaania politsei sai laupäeval kätte 12 inimest, kes põgenesid pärast hädamaandumist Baleaaridel asuvas lennujaamas. Veel kaksteist inimest on jooksus ja lennujaam pandi nende püüdmiseks kinni.

Tegemist arvatakse olevat keeruka migratsiooniskeemiga.

Lennuk oli teel Marokost Türgisse ning maandus reede õhtul Palma de Mallorca lennuväljal.

«Seni on politsei ja tsiviilvalveametnikud leidnud 12 inimest ja veel 12 on kadunud,» kinnitas valitsuse kõneisik, kelle sõnul pole midagi sellist Hispaania lennujaamades varem juhtunud.

Politsei teatas laupäeva hommikul, et eeldatult diabeetilises koomas olnud reisija viidi koos saatjaga haiglasse. «Evakueerimise ajal jooksis umbes 20 reisijat lennurajale.»

Politsei ja tsiviilkaartlased alustasid kohe põgenike püüdmist ning kogu lennujaam suleti.

Hispaania lennujaamade operaatorfirma AENA teatas, et lennujaama töö taastus südaöö paiku.

Vahepeal leiti aga haiglas, et sinna toodud väidetavalt haige patsient on terve nagu purikas ning politsei vahistas ta «ebaseaduslikule immigratsioonile kaasaaitamise» pärast. Tema saatja oli selleks ajaks kadunud.

Lennukijälgija FlightRadar24 andmetel oli tegemist odavlennufirma Air Arabia Maroc'i Airbus A320-ga, mis lendas Casablancast Istanbuli.

AENA teatel suunati 13 Palma de Mallorcal maanduma pidanud lennukit ümber teistesse lennujaamadesse ning 16 väljalendu hilines oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles