Sierra Leone plahvatuses hukkus 98 inimest

Copy
Sierra Leone plahvatuses hukkus 98 inimest
Sierra Leone plahvatuses hukkus 98 inimest Foto: Postimees

Sierra Leone pealinnas Freetownis hukkus bensiiniplahvatuses 98 inimest, teatasid laupäeval võimuesindajad.

«Tõime kiirabiautodega õnnetuspaigalt ära 98 surnukeha,» ütles Punase Risti päästetöötaja uudisteagentuurile AFP ja lisas, et päästetööd jätkuvad.

Ohvreid vastu võtnud haiglaõde kinnitas hukkunute arvu. Haiglasse on toodud ka hulk tõsiste vigastustega naisi, mehi ja lapsi.

Tunnistajate sõnul süttis liiklusõnnetuse järel tanklas sõiduk. Leegid levisid, tabades paljusid inimesi ümberkaudsetes autodes ja teedel.

Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: NATIONAL DISASTER MANAGEMENT AGE

BBC andmetel kirjutas Freetowni linnapea Yvonne Aki-Sawyerr Twitteris bensiiniveoki ja veoauto kokkupõrkest ning avaldas kaastunnet hukkunute omastele.

Ametlikud andmed hukkunute kohta küll puudusid, kuid Aki-Sawyerr ei välistanud, et tegemist võib olla ka enam kui 100 hukkunuga.

Sierra Leone asepresidendi Mohamed Juldeh Jallohi sõnul viidi haiglaravile 88 tõsiste põletushaavadega inimest. Jalloh koos mitme teise ametnikuga jõudis sündmuspaigale laupäeval.

Suurem osa ohvritest olid tänavamüüjad ja mootorratturid, kellest paljud jäid leekidesse, püüdes kütust ammutada, ütles sündmuspaigale saabunud vabatahtlik Jusu Jacka Yorma.

Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: SAIDU BAH

Laupäeva hommikul oli sündmuspaigale saabunud sadu inimesi, kes julgeolekujõudude valvsa pilgu all otsisid oma kadunud omakseid.

Sündmuskohalt tehtud videosalvestustel on näha mitmeid põlenud masinaid, milledest mõned neist alles suitsevad.

«Olen äärmiselt kurb traagilise tulekahju ja kohutava inimelude kaotuse pärast,» kirjutas suhtlusvõrgustikus Twitter president Julius Maada Bio. «Minu sügav kaastunne peredele, kes kaotasid oma armastatud ja õnnetuses vigastatutele. Mu valitsus teeb kõik, et neid peresid toetada.»

Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: Seima Camara

Freetowni linnapea Yvonne Aki-Sawyerr ütles, et oli plahvatusest kuuldes «äärmiselt kurb».

«Video ja fotomaterjal, mis sotsiaalmeedias ringlevad, on kohutavad. Materiaalse kahju suurus pole teada,» kirjutas meer Facebookis.

Sierra Leones, mis on üks maailma vaesemaid riike, on ka varem tanklates õnnetusi juhtunud.

Ka mujal Aafrikas on sarnastes intsidentides hukkunud hulgaliselt inimesi.

Aastal 2009 hukkus Keenia pealinnas Nairobis üle 100 inimese, kui bensiiniveok ümber läks ning kütust koguma tulnud inimesed plahvatuses põletada said.

Tansaanias 2019. aastal toimunud tanklaplahvatuses hukkus vähemalt 100 inimest ning aastal 2015 hukkus sarnases õnnetuses Lõuna-Sudaanis üle 200 inimese.

Selle aasta juulis hukkus Keenias 13 inimest, kui õnnetuses ümber läinud bensiiniveok plahvatas. Plahvatuse hetkel oli sündmuskohal rahvahulk ammutamas kütust varem ümber paiskunud veokist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles