Saksamaa rongiründaja kannatas ilmselt vaimuhaiguse all

BNS
Copy
Laupäeval veidi pärast üheksat hommikul sai politsei telefonikõne mehe kohta, kes ründas noaga reisijaid kiirrongil 928, mis oli teel Regensburgist Nürnbergi.
Laupäeval veidi pärast üheksat hommikul sai politsei telefonikõne mehe kohta, kes ründas noaga reisijaid kiirrongil 928, mis oli teel Regensburgist Nürnbergi. Foto: NEWS5/ BAUERNFEIND/Scanpix Baltics

Saksa kiirrongis nelja inimest pussitanud 27-aastane mees ründas oma ohvreid ilmselt juhuslikult ning näitas märke vaimuhaigusest, teatasid võimud pühapäeval.

Politsei ja uurijad ütlesid Neumarkt in der Oberpfalzil ajakirjanikele, et ründaja kavatsused on teadmata, kuid praegu pole infot terrorirünnaku kohta. Kahtlusalune vahistati pärast laupäeval toimunud rünnakut rongis. Politseile ta vastupanu ei osutanud ning hiljem viidi ta psühhiaatriahaiglasse.

Laupäeval veidi pärast üheksat hommikul sai politsei telefonikõne mehe kohta, kes ründas noaga reisijaid kiirrongil 928, mis oli teel Regensburgist Nürnbergi.

Kasutades 8-sentimeetrist taskunuga, ründas kahtlusalune kõigepealt 26-aastast meest samas vagunis, haavates teda peast. Seejärel ründas kahtlusalune 60-aastast meest, kes sai haavata peast ja ülakehast ning haavas veel ühte 60-aastast meest. Seejärel põgenes ta rongi teise vagunisse ja pussitas ühte 39-aastast meest ülakehasse.

Kõik neli ohvrit olid kohalikud mehed ning kaks neljast jäid pühapäeval veel haiglaravile.

Politsei teatel saabus kahtlusalune, kes on Süüria kodanik, Saksamaale 2014. aastal ning 2016. aastal anti talle varjupaik. Ta elas Passau linnas ning väidetavalt kaotas päev enne rünnakut töö.

Uurijate sõnul kannatab kahtlusalune esialgseil andmetel vaimuhaiguse käes, muuhulgas võimaliku paranoidse skisofreenia all, ütles peaprokurör Gerhard Neuhof.

Väidetavalt uskus kahtlusalune, et politsei on teda mõnda aega jälitanud ning ründas esimest ohvrit, sest arvas, et mees ähvardas teda ja tahtis teda tappa, kinnitas Neuhof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles