Talv võib jätta toidupuudusesse koguni 95 protsenti afgaanidest (1)

Postimees
Copy
Talibani võitleja valvab Kabulis, kui naised seisavad laupäeval järjekorras, et saada Maailma Toiduprogrammi abipakke.
Talibani võitleja valvab Kabulis, kui naised seisavad laupäeval järjekorras, et saada Maailma Toiduprogrammi abipakke. Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Scanpix

Talvekülmade tulek ja mitmel pool Afganistanis aina kestev ränk põud koos sünge ilmaprognoosiga ähvardavad valdavale osale riigi elanikest tuua kaasa ohtliku toidunappuse ning väga paljudele ränga näljahäda.

Mitmel pool Afganistanis on olukord juba praegu äärmiselt keeruline. Pealinnast Kabulist läänes asuvas Maidan Wardakis tunglesid sajad mehed, et saada Maailma Toiduprogrammi (WFP) abina jagatavat jahu. Olukorda valvasid Talibani sõdurid, kuid inimesed, kes toiduabile ei kvalifitseerunud väljendasid siiski oma pahameelt ja ärevust.

«Talv on peagi siin,» lausus üks mees BBC-le. «Ma ei tea, kuidas ma selle üle elan, kui ma ei saa leiba küpsetada.»

«Olukord on nii halb kui üldse võimalik ette kujutada,» lausus BBC-le eile Kabuli külastanud WFP tegevdirektor David Beasley. «Fakt on, et näeme nüüd lahti rullumas maailma rängimat humanitaarkriisi. 95 protsendil inimestel pole piisavalt süüa ning nüüd marsib 23 miljonit inimest meie silme all nälja suunas. Järgmised kuus kuud tulevad katastroofilised. Sellest saab põrgu maal.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles