Hiina harjutab kõrbesse ehitatud USA sõjalaevade mulaažide peal sõda

Copy
Maxar Technologiese oktoobris jäädvustatud satelliidipiltidelt paistab raudteerööbastel liikuv USA lennukikandjat meenutav sihtmärk Taklimakani kõrbes Hiina Xinjiangi piirkonnas.
Maxar Technologiese oktoobris jäädvustatud satelliidipiltidelt paistab raudteerööbastel liikuv USA lennukikandjat meenutav sihtmärk Taklimakani kõrbes Hiina Xinjiangi piirkonnas. Foto: Maxar Technologies / AFP / Scanpix

Satelliidipildid näitavad, et Hiina on ehitanud riigi loodeosas asuvasse kõrbesse USA mereväe lennukikandja ja hävitaja mudelid, kasutades neid ilmselt võimalike tulevaste merekokkupõrgete simuleerimiseks.

USAs Colorado osariigis tegutseva satelliidipilte pakkuva ettevõtte Maxar Technologies eile avalikustatud fotod näitavad USA lennukikandja ja vähemalt ühe hävitaja kontuure raudteerööbaste juures. Maxari on tuvastanud 20. oktoobril jäädvustatud fotodel nähtavate rajatiste asupaigana Ruoqiangi Taklimakani kõrbes Xinjiangi piirkonnas.

Ameerika Ühendriikide mereväeinstituut teatas oma veebilehel, et USA sõjalaevade mulaažid on osa Rahvavabastusarmee uutest sihtmärkide sortimendist. Satelliidipiltidelt pole näha, kuivõrd detailsed laevade mudelid on, kuid mereväeinstituudi väitel on hävitajal näha vähemasti korstnad ja relvasüsteemid, vahendas AP.

Hiina välisministeeriumi pressiesindaja Wang Wenbin väitis täna pressikonverentsil, et ta ei tea satelliidipiltidest midagi ega pole kuulnud midagi ka viidatud objektidest.

Tagasi üles