Märt Volmer: Poola piiril toimuv on selge rünnak

Copy
Olukord piiri ääres. Poola politseinikud.
Olukord piiri ääres. Poola politseinikud. Foto: Leonid Shcheglov

Eesti välisministeeriumi Euroopa küsimuste asekantsler Märt Volmer märkis, et Poola piiril toimuv ei ole humanitaar- või migratsiooniolukord, vaid Valgevene režiimi korraldatud rünnak, vahendab ERRi uudisteportaal

«Aktuaalne kaamera» vahendas, et välisminister Eva-Maria Liimets tõstatab migratsiooniründe küsimuse New Yorgis ÜRO julgeolekunõukogus.

Volmer nentis, et välisministeeriumi võimalus on tagada see, et rünnak oleks rahvusvaheliselt selgelt teadvustatud, selgitades, et seda ei tohiks segamini ajada humanitaar- või migratsiooniolukorraga: «See on selge rünnak, inimeste ärakasutamine, see on mõttetu üritus. Inimesed jäävad piirile kinni, neid kasutatakse ära Valgevene režiimi poolt ja kokkuvõttes on see selline asi, mis parem oleks lõpetada».

PPA peadirektori asetäitja piirivalve alal Egert Belitšev sõnas, et Eesti piirivalve on valmis Poolat vajadusel aitama: «Mis puudutab rändekanaleid, siis aktiivseid rändeteekondi hetkel Eesti suunal ei ole. Kui me aitame lahendada olukorra eskaleerumist Poolas, siis aitab see võib-olla ära hoida tulevikus rände eskaleerumist Eestis, mis tähendab, et me hoiame ära hetki, kui olukord võib minna Eestis halvemaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles