Singapur ei maksa enam kinni vaktsineerimisest keeldunute koroonaravi

BNS
Copy
Singapur
Singapur Foto: Reuters/ScanPix

Singapuri valitsus otsustas, et riik ei maksa alates 8. detsembrist enam kinni vaktsineerimisest keeldunud inimeste koroonaravi haiglates ning neil tuleb seda ise teha, teatas esmaspäeval meedia.

Terviseministeerium märkis, et valdav osa intensiivravi vajavatest koroonahaigetest on vaktsineerimata. Samuti enamik uutest nakatumistest on seotud vaktsineerimata inimestega.

Lisaks vaktsineeritud patsientidele kaetakse haiglaravi haigestunutel, kes ei ole tervislikel põhjustel saanud lasta end vaktsineerida või kes ei ole veel saanud 12-aastaseks. Osaliselt vaktsineeritute haiglaravikulud kaetakse selle aasta lõpuni.

5,5 miljoni elanikuga Singapuris on täielikult kaitsepoogitud 85 protsenti vaktsineerimisealistest. Nädalavahetusel vajas haiglaravi 1725 koroonahaiget.

Tervishoiuministeeriumi teatel maksis riik esialgu kõikide koroohaigete haiglaravikulud seetõttu, et COVID-19 oli uus haigus, mis tõi kaasa ebakindlust ja muret. Ministeerium rõhutas esmaspäevases teates, et vaktsineeritud inimesed võivad olla kindlad, et koroonaga seotud haiglaravikulud kaetakse senikaua, kuni pandeemiaolukord on normaliseerunud.

Kuigi Singapur ei maksa enam haiglaravi kinni, võivad vaktsineerimata koroonahaiged siiski loota eraravikindlustusele.

Terviseminister Ong Ye Kung ütles esmaspäeval pressikonverentsil, et haiglad jätaksid kõik koroonahaiged maksustamata, kuid tervishoiuministeerium peab tähtsaks edastada sõnum, et kõik, kes seda teha saavad, peaksid end laskma vaktsineerida koroonaviiruse vastu.

Oktoobri viimasel nädalal registreeriti Singapuris rekordarv uusi koroonanakkuse juhtumeid ja ka COVID-19-ga seotud surmasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles