Uus-Meremaal avaldasid koroonapiirangute vastu meelt tuhanded inimesed

BNS
Copy
Meeleavaldajad Wellingtonis
Meeleavaldajad Wellingtonis Foto: AFP/SCANPIX

Uus-Meremaa parlamendi ees avaldasid teisipäeval koroonaviiruse piirangute vastu meelt tuhanded inimesed, nende seas rehve vilistavad mootorrattajõugud.

Läbi keskklinna liikus umbes 3000 valdavalt maskideta inimest. Osa protestijaid kandsid «Trump 2020» lippe, teistel olid käes plakatid maooride ja teiste piirangutest mõjutatud inimeste kaitseks, nende seas õpetajate, kes on vaktsineerimisest keeldumisel silmitsi vallandamisega.

Protestijaid võtsid sihikule ka peaminister Jacinda Arderni, kelle vastu astuti loosungitega nagu «valiku poolt, Jacinda vastu». Meediat süüdistati seevastu valetamises ja riigireetmises.

Wellingtonis möödus meeleavaldus rahulikult, politsei teatel kedagi ei vahistatud.

Väiksemal meeleavaldusel Aucklandis ühte korrakaitsjat aga hammustati, kui ta proovis demonstranti autoteelt minema viia.

Ardern märkis, et enamus uusmeremaalasi toetab tema valitsuse koroonapoliitikat. Ta tõi välja, et esimese vaktsiiniannuse on saanud pea 90 protsenti elanikest.

Arderni valitsus on lähenenud COVID-19 kriisile rangete piirangutega, nende seas linnade lukustamine ja piiride sulgemine. Meetmete tõttu on viie miljoni elanikuga saareriigil surnud vaid 31 koroonahaiget.

Auckland on lukus olnud alates augusti keskpaigast ja peaministri sõnul jääb see nii novembri lõpuni.

Peaminister on lubanud hakata piiranguid lõpetama, kui täielikult saab vaktsineeritud 90 protsenti elanikest. Vaktsineerimata inimestele jääb osa piiranguid aga kehtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles