Salm: Valgevene kasutab Euroopa Liidu ja NATO vastu migratsioonirelva (7)

Copy
Margiris Abukevičius ja Kusti Salm
Margiris Abukevičius ja Kusti Salm Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm kohtus täna Leedu asekaitseministri Margiris Abukevičiusega. Kohtumise peateema oli olukord Leedu ja Poola piiril seoses Valgevene hübriidrünnakuga ning selle mõju Läänemere piirkonna ning Euroopa Liidu julgeolekule.

«Näeme oma vahetus naabruses järjest jõulisemat Balti riikide ja Poola survestamist ning Valgevene provokatiivset käitumist. Oleme mitme kuu vältel tähelepanelikult jälginud olukorra arengut halvemuse suunas,» ütles Salm. 

«Valgevene režiim kasutab migratsioonirelvana Lähis-Idast otselendudega Valgevenesse toodud tuhandeid inimesi, et neid Leedu ja Poola piirile juhtida ja seal abitusse olukorda jätta,» ütles Salm. «Samal ajal otsib Valgevene režiim pidevalt uusi lähteriike ja peab läbirääkimisi uute rändekoridoride tekitamiseks, et survet järjest kasvatada,» lisas ta.

Kantsler Salmi sõnul on olukord väga pinev, sest Valgevene tekitatud pingekoldega samal ajal eskaleerib ka Venemaa oma tegevusi Ukraina suunal.

Abukevičius ja Salm arutasid samuti julgeolekuolukorda Ukrainas ning maailmas kujunenud ohupilti laiemalt, Balti riikide ühiselt kavandatavaid võimearendusi ning uusi piiri seire- ja kaitselahendusi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles