Professor: Romney presidendiks saamine kinnitaks mormooniusu aktsepteerimist Ameerikas

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney.
Mitt Romney. Foto: SCANPIX

San Diego ülikooli professori mormoon Joanna Brooksi arvates oleks Mitt Romney presidendiks valiminie mormooni usu jaoks otse kui lõplik kinnitus, et Ameerika on seda aktsepteerimas.

USAs ei ole Mitt Romney mormooniusk seni olnud suureks kõneaineks ja analüütikute sõnul on Ameerika valmis sellest usust presidendiks, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Välisilm».

Columbia ülikooli politoloogiaprofessor Robert Shapiro ütles, et väike osa ameeriklasi ja märgatav arv konservatiivseid vabariiklasi, kes on fundamentalistlikud evangelistid, ei ole mormooni kandidaadi üle õnnelikud.  

«Arvan, et kui Romney valimiste lõppvooru jõuab, püüab vabariiklik partei rõhutada tema ja Obama suuri erinevusi, mis peaksid ülekaaluma mured tema usu pärast, ma ise eelistaksin, et tema puhul rõhutataks teisi asju. Fakt on see, et ameeriklased on valinud mormoone kongressi ja senatisse, Valgesse majja veel mitte, kuid samasuguseid küsimusi esitati 1960. aastal president John F. Kennedy katoliku usu kohta,» lausus Shapiro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles