Leedu kahtlustab, et Valgevene veab migrante piirile veokitega

Copy
Leedu-Valgevene piir.
Leedu-Valgevene piir. Foto: Reuters/ScanPix

Leedu piirivalve juhi Rustamas Ljubajevase hinnangul võib Valgevene kasutada migrantide piirile vedamiseks veokeid. Ühtlasi jälgivad Leedu võimud pidevalt sotsiaalmeediat ning otsivad infot, mis võiks neid praeguses kriisiolukorras abistada.

Ljubajevas, kes rääkis reporteritega Kapčiamiestise piiripunktis, sõnas, et Valgevene piiri ääres on pidevalt kuulda raskemasina liikumist, mis annab põhjust kahlustamiseks, et suurte veokitega veetakse migrante Leedu piirile.

Ljubajevase sõnul saavad Leedu ohvitserid pidevalt teateid sellest, kuidas migrantide grupid piiri poole liiguvad. Piirivalve juht sõnas, et eile öösel ei tuvastatud Leedu territooriumile ebaseaduslikult sisenemise katseid.

«Valgevene valitsuse käitumine näitab, et nad kannatavad ELi sanktsioonide küüsis,» sõnas Leedu peaminister Ingrida Šimonytė LRT-le. Peaministri hinnangul soovivad Valgevene võimud ELi sanktsioonide tühistamist, kuna need on avaldanud Valgevene majandusele valusat mõju.

Kuigi praegu on Valgevene puhul sanktsioone rakendatud kindlatele institutsioonidele ning isikutele, keda peetakse kriisi eest vastutavaks, siis arvab Leedu peaminister, et sanktsioone võidakse veel laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles