Allikas: Valgevene kasutab ELi välispiiri ründamiseks Iraagi ja Afganistani veterane (1)

Copy
Poola-Valgevene piir täna, 10. novembril. Väidetavalt on Hrodna oblasti piiril kaks kuni neli tuhat migranti, kes ootavad sissepääsu Poolasse. Terve 2021. aasta jooksul on üritanud üle 30 tuhande migrandi ületada Poola-Valgevene piiri.
Poola-Valgevene piir täna, 10. novembril. Väidetavalt on Hrodna oblasti piiril kaks kuni neli tuhat migranti, kes ootavad sissepääsu Poolasse. Terve 2021. aasta jooksul on üritanud üle 30 tuhande migrandi ületada Poola-Valgevene piiri. Foto: Valgevene piirivalve / TASS / Scanpix

Valgevene endine poliitik ning diplomaat Pavel Latuško, kes oli aastatel 2009–2012 riigi kultuuriminister, avalikustas, et Valgevene luureasutused on andnud väljaõppe Afgaani ning Iraagi sõja veteranidele ning saatnud neid Poola piirile rahutusi korraldama.

Latuško, kes on teeninud Valgevene diplomaadina Prantsusmaal ning Poolas, rääkis EUobserverile, et Lukašenka saadab migratsioonikriisi varjus ELi välispiirile Iraagi ning Afganistani sõja veterane, kellele on Valgevene territooriumil antud sõjaline väljaõpe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles