ÜLEVAADE ⟩ Saksamaa rohelised teravdavad võimukõnelustel kliimavaidluses tooni

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Saksamaa koalitsioonikõnelusi saadab kliimaaktivistide ja keskkonnaühenduste surve leppida kokku ambitsioonikates eesmärkides. Pildil roheliste kaasesimehe Annalena Baerbocki (vasakult), Vaba Demokraatliku Partei juhi Christian Lindneri ja sotside kantslerikandidaadi Olaf Scholzi maske kandvad meeleavaldajad oktoobris Berliinis. 
Saksamaa koalitsioonikõnelusi saadab kliimaaktivistide ja keskkonnaühenduste surve leppida kokku ambitsioonikates eesmärkides. Pildil roheliste kaasesimehe Annalena Baerbocki (vasakult), Vaba Demokraatliku Partei juhi Christian Lindneri ja sotside kantslerikandidaadi Olaf Scholzi maske kandvad meeleavaldajad oktoobris Berliinis. Foto: Annegret Hilse/reuters/scanpix

Saksamaa võimukoalitsiooni moodustamisel on ootuspäraselt saanud komistuskivideks rahandus- ja kliimapoliitika – kui rohelised ei peaks viimases oma tahtmist saama, ei välista mõned nende esindajad ka erakorralisi valimisi –, samas kui vastu ootusi peab veel sündimata valitsus juba tõrjuma kriitikat pandeemiahalduse pärast.

Täna arutab liidupäev nn valgusfoorikoalitsiooni moodustada üritavate Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD), erakonna Liit 90/Rohelised ja Vaba Demokraatliku Partei (FDP) kava võidelda koroonaviiruse seni kõige ulatuslikuma levikuga Saksamaal alates pandeemia algusest.

Ennekõik hurjutavad poliitilised vastased erakondi selle eest, et nood soovivad 25. novembriga lõpetada üleriigilise epideemia eriolukorra, mis tähendab, et liidumaadel kaob õigus piirata inimeste kontakte eraelus, kehtestada liikumiskeelde, sulgeda haridusasutusi ja ettevõtteid ning keelata rahvakogunemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles