Ukraina kahekordistab Valgevene piiri valvavate inimeste hulka (1)

BNS
Copy
Ukraina piirivalvurid Dnestri jõel.
Ukraina piirivalvurid Dnestri jõel. Foto: dpsu.gov.ua

Ukraina kavatseb kahekordistada Valgevene piiri valvavate inimeste hulka, et takistada ebaseaduslike migrantide piiriületusi, teatas kolmapäeval Ukraina siseminister Denõss Monastõrski.

«Mis puudutab piirivalvureid, siis saan öelda, et nende arv meie riigipiiril kahekordistub. Üsna suured reservid kutsutakse appi ka rahvuskaardist ja politseist,» ütles Monastõrski Kiievis briifingul. «Piiril patrullivad mobiilsed meeskonnad, et avastada ebaseaduslikke piiriületusi.»

«Ukraina korrakaitsejõudude ja piirivalvurite vastus ja reageering saab olema üsna karm, selge ja korrektne», kooskõlas seadusega, mis reguleerib riigipiiri julgeolekut, lisas ta.

Siseministri asetäitja Jevhen Jenin ütles kolmapäeval telekanalile Ukraina 24, et ministeeriumi kõik viis osakonda osalevad piirijulgeoleku tagamisel, et hoida ära võimalikku migrandikriisi.

«Meie piirijulgeolekut tagavad umbes 8500 inimest, need on peamiselt piirivalveteenistusest, rahvuskaardist ja politseist,» ütles Jenin.

«Politsei on Valgevenega külgnevas neljas piirkonnas juba kõrgemas häireolukorras ning hoiab aktiivselt ühendust kohalike elanikega, hoiatades neid ebaseaduslike migrantide teatud gruppide võimaliku sisseimbumise eest ning paludes neil teavitada võime võimalikest tundmatutest isikutest piirialadel,» lisas ta.

Jenin ütles kolmapäeval Interfaxile, et Ukraina luureandmetel on Valgevene suurendamas migrantide arvu oma territooriumil. See võib hõlmata tuhandeid inimesi.

Aseministri sõnul on teada need piirilõigud, kus ebaseaduslikud piiriületuse katsed on kõige tõenäolisemad ning seal suurendatakse piiri valvamist.

Ukraina riigipiiri valvavate inimeste arvu kahekordistatakse, rõhutas Jenin.

Euroopa Liit süüdistab Valgevenet kaose tekitamises ühenduse idapiiril, korraldades ebaseaduslike migrantide voogu Poola, Leedu ja Läti piirile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles