Tartu tudeng võitleb kliimaõigluse eest

Lisa-Martina Klein
, välispraktikant
Copy
18-aastase õigusteaduse tudengi ja kliimaaktivisti Kertu Birgit Antoni sõnul puudub tagatis, et riigid allkirjastatud deklaratsioone ka päriselt täitma hakkaksid.
18-aastase õigusteaduse tudengi ja kliimaaktivisti Kertu Birgit Antoni sõnul puudub tagatis, et riigid allkirjastatud deklaratsioone ka päriselt täitma hakkaksid. Foto: Erakogu

Kertu Birgit Anton, 18-aastane õigusteaduse tudeng ja Fridays-for-Future’i aktivist Tartust, kuulub sadade aktivistide hulka, kes on sõitnud COP26 kliimatippkohtumisele Šotimaale Glasgow’sse.

Koos selliste aktivistidega nagu Aisha Akbar Pakistanist, mis on juba praegu kliimamuutustest tugevalt mõjutatud riik, esitab ta oma nõudmised otsustajatele. Kaks nädalat kestva konverentsi jooksul lepivad maailma liidrid kokku ja allkirjastavad deklaratsioonid selle kohta, kuidas nad töötavad selle nimel, et hoida globaalne soojenemine alla 1,5 kraadi.

Anton kirjeldab Glasgow’s valitsevat tunnet kui «mitte kuigi positiivset», vähemalt noorte seas. «Sellel COPil on nii palju kaalul. Maailma liidrid, kes on siin, võiksid teha otsuseid, mis viiksid meid palju lähemale eesmärgile hoida globaalset soojenemist alla 1,5 kraadi. Aga ei paista, et nad seda tegema hakkavad,» räägib ta Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles