London: üle La Manche’i tulevate migrantide arv on vastuvõetamatu

Copy
Migrandid La Manche väinal.
Migrandid La Manche väinal. Foto: HO

Suurbritannia teatas reedel, et üle La Manche'i väina Prantsusmaalt tulevate migrantide arv on tõusnud vastuvõetamatult kõrgele.

Briti võimud tabasid neljapäeval merelt rekordilised 1185 põgenikku, kellest osa päästeti ja osa peeti kinni. Prantsuse ametnikud takistasid samal ajal 99 inimese katse väina ületada, teatas Briti siseministeerium.

«Briti avalikkusel on küllalt inimeste suremisest väinal, samal ajal kui jõhkrad kuritegelikud jõugud nende õnnetuse pealt kasu teenivad,» ütles ministeeriumi pressiesindaja, lisades, et rändeseadusele plaanitavad muudatused peaks «katkise süsteemi parandama».

Eelmine ööpäevane migrantide tabamise rekord oli 853 ja ka see püstitati tänavu novembris, märkis ministeerium.

Samal ajal on kadunuks jäänud kolm migranti, kes üritasid ületada väina kanuudes, teatasid reedel Prantsuse ametnikud.

Nende kadumisest teatasid kaks merel päästetud migranti, ütlesid kohalikud merendusametnikud. Päästeoperatsioonid peatati neljapäeva öösel ning neid jätkata ei kavatseta.

Viimase kolme aastaga on katsed väina ületada sagedasemaks muutunud, hoolimata hoiatustest, et tiheda laevaliikluse ja tugevate hoovustega meretee on ohtlik.

Briti uudisteagentuuri PA arvutuste järgi on tänavu üritanud paadiga Suurbritanniasse tulla üle 21 000 migrandi. Seda on üle kahe korra rohkem, kui läinud aastal tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles