USA ja Iisrael moodustavad ühise küberjulgeoleku töörühma

BNS
Copy
USA aserahandusministri Adewale Adeyemo sõnutsi on uue lähenemise eesmärgiks «tagada, et sanktsioonid jääksid efektiivseks riikliku julgeoleku vahendiks.»
USA aserahandusministri Adewale Adeyemo sõnutsi on uue lähenemise eesmärgiks «tagada, et sanktsioonid jääksid efektiivseks riikliku julgeoleku vahendiks.» Foto: POOL/REUTERS

USA ja Iisrael leppisid kokku koostöös, et võidelda küberlunavara vastu, teatas pühapäeval Ühendriikide rahandusministeerium.

Ministeeriumi teatel jõuti töörühma moodustamises kokkuleppele USA rahandusministri asetäitja Wally Adeyemo, Iisraeli rahandusministri Avigdor Liebermani ja Iisraeli riikliku küberhalduse peadirektori Yigal Unna kohtumisel.

Teadaandes märgitakse, et kahe riigi koostöö on suunatud kriitilise finantsinfrastruktuuri ja uute tehnoloogiate kaitsmisele. Samuti lunavara poolt riikidele ja maailmamajandusele tekitatava ohu vastu võitlemisele.

«Rahvusvahelise koostöö ja tehnoloogilise innovatsiooni võimaluste ärakasutamine võimaldab meil säilitada majanduse konkurentsivõimet, õitsengut ja võidelda ülemaailmsete ohtudega, sealhulgas lunavaraga,» ütles rahandusministri asetäitja Adeyemo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles