Tapvasse sudusse mattunud Delhi söe põletamisele pidurit ei tõmba (1)

Abhaya Srivastava
, AFP ajakirjanik
Copy
Naised kõnnivad nädalavahetusel sudusse mattunud New Delhis.
Naised kõnnivad nädalavahetusel sudusse mattunud New Delhis. Foto: Arvind Yadav / Hindustan Times / Imago Images / Scanpix

Samal ajal kui India pealinn on mattunud mürgisesse sudusse, nägi riik ÜRO kliimatippkohtumisel COP26 ränka vaeva, et söe kasutamist piiravad lubadused oleks võimalikult tagasihoidlikud, mis asjatundjate sõnul on tingitud sellest, et riik peab planeedi tulevikust tähtsamaks enda majanduskasvu.

Maailma suuruselt kolmas saastaja ühendas Glasgows nädalavahetusel lõppenud kliimakohtumisel Hiinaga jõud, et võidelda fossiilsete kütuste kasutuse piiramise vastu, saavutades lõpuks selle, et riigid lubasid mitte söe pruukimist lõpetada, vaid seda kõigest järk-järgult kahandada.

India vastuseis saastava energia kasutamise vähendamisele tõukub vajadusest pakkuda kasvavavale majandusele odavat kütust ja aidata sedasi sadadel miljonitel kodanikel pääseda vaesusest.

«Meil on hiiglaslik elanikkond, mis pole endiselt saavutanud esmast minimaalset elatustaset,» ütles AFP-le New Delhis tegutseva Teaduse ja Keskkonna Keskuse kliimamuutuste ekspert Samrat Sengupta.

India söe kasutus on kasvanud viimase kümnendiga ligi kahekordseks – ainult Hiina põletab rohkem sütt – ning 70 protsenti India elektrist toodetakse söega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles